..we pakken de draad weer op

Inmiddels zijn er drie maanden verstreken na mijn laatste blog. Een agressief virus zorgde ervoor dat het openbare leven vrij plotseling moest worden lamgelegd. Mensen konden niet meer samenkomen, openbare gelegenheden sloten de deuren en velen mochten hun vak niet meer uitoefenen. Gelukkig gaat het nu de goede kant op: steeds minder mensen worden ziek en we kunnen weer naar de kapper en de bibliotheek. Langzamerhand pakken we ons oude leven weer op. Hopelijk met meer bewustzijn van wat werkelijk van waarde is. Yoga kan helpen om daarbij stil te staan. Je leert om te reflecteren op wie en wat je in wezen bent, opdat je je vanuit je kern kunt verbinden met de aarde en de mensen.

Bij de yogalessen zal ik de komende tijd stilstaan bij mantra’s. Het denken, opzeggen of zingen (chanten) van mantra’s is een facet van yoga als levensstijl. We zijn gewend om de yogales te beginnen met de mantra Aum. Hiermee drukken we uit dat we ons willen verbinden met het universele bewustzijn. Ook eindigen we de les met een Aum, soms gevolgd door drie keer Shanti (vrede). De komende lessen zullen we steeds starten met een van de prachtige mantra’s uit de rijke spirituele traditie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *