Waarom yoga?

Yoga komt van een woord dat in het Sanskriet ‘verbinding’ betekent. Dat geeft goed aan waar het om gaat: verbinding maken tussen de delen van jezelf . Vervolgens ook verbinding tussen jouzelf en de wereld om je heen. Hierdoor ervaar je heelheid en eenheid. Dit geeft ontspanning en een gevoel van vrede en blijdschap. Bovendien geeft het helderheid waardoor je de dingen gaat zien zoals ze werkelijk zijn. Mensen die zeer geoefend zijn in yoga kunnen uiteindelijk ook hun zelfbewustzijn laten opgaan in een alomvattend bewustzijn en verlicht worden met wijsheid.

Veel mensen denken bij yoga alleen aan de lichaamshoudingen. Deze houdingen of asana’s zijn belangrijk om te oefenen, maar eigenlijk slechts één stukje van het achtvoudige pad naar verlichting. In de yogalessen geven wij ook aandacht aan ademhaling en meditatie.